Rodinné lyžařské středisko Kasberg: Areál vhodný pro děti i začátečníky

Rodinná atmosféra, příznivé ceny, málo lidí a malebná krajina! To jsou výhody zimní dovolené v lyžařské oblasti Kasberg. Kde ji najdete, na co vše se v tomto menším středisku můžete těšit a jak si už nyní pořídit skipas? To se dozvíte v následujícím článku.

Menší středisko vhodné (nejen) pro začátečníky a děti

Menší lyžařský areál Kasberg leží v dlouhém údolí Almtal v předhůří Solné komory. Nabízí spíše kratší sjezdovky spojované přejezdovými cestami, které tvoří doslova dokonalý lyžařský labyrint. Celý Kasberg s několika nenápadnými zákoutími působí netypicky komorně, jelikož se téměř nikde nesetkávají proudy lyžařů. A to hlavně přes týden, jelikož Kasberg působí zejména jako víkendové středisko.

Jde o rodinný lyžařský areál zaměřený na děti, pro které je zde cvičná louka. V dětském parku je pak k dispozici zastřešený pojízdný koberec, pohádkový les nebo třeba kolotoč.   

Skipasy a permanentky pro sezonu 2024/2025

Hledáte ubytování  v této oblasti? Nejlepší nabídky najdete pod tímto tlačítkem >>

schladming

Kasberg: Modré, červené i černé sjezdovky 

Kasberg je díky svému terénu populární u začátečníků a méně náročných lyžařů

Jeho první výškové patro je poseté cvičnými loukami a krátkými, dobře přehlednými modrými či červenými sjezdovkami, které jsou chráněny lesem. 

Naopak druhé výškové patro nacházející se pod vrcholy Regenkar a Spitzplaneck má náročnější terény a působí více horsky

Obě tato patra jsou pak mezi sebou propojena tzv. pulzační kabinkovou lanovkou překonávající výraznou rokli. 

Jelikož svahy Kasbergu pokrývá poměrně řídký les, na své si přijdou i ti, kteří hledají lehké či náročnější freeridové trasy. Nejatraktivnější je v tomto ohledu mírně skalnatá kotlina Regenkar s krytou 4sedačkou Ochsenboden nebo okolí vleku na Spitzplaneck. Dvě černé značené tratě – v Regenkaru a na trase do údolí – bývají rovněž ponechány bez úpravy.

Informace o sjezdovkách

  • modré: 11 km
  • červené: 9 km
  • černé: 1 km
  • lyžařské trati: 58 km

Ubytování a restaurace v lyžařském středisku Kasbergu

V obou „patrech“ areálu najdete celkem čtyři horské chaty, které nabízejí tradiční rakouskou kuchyni. Hlavním ubytovacím střediskem údolí je vesnička Grünau im Almtal. Odtud k nástupní stanici lanovky neustále pendluje skibus. Ubytovat je se dále možné i přímo v areálu v horské chatě Hochberghaus.

Hodnocení lyžařského střediska Kasberg

  • + ideální pro rodiny s dětmi a začátečníky
  • + menší areál s mnoha zákoutími
  • + nedaleko českých hranic

  • – málo černých sjezdovek
  • – jediná dlouhá sjezdovka (do údolí)
  • – především kotvové vleky
Image by Joe from Pixabay
Pohodlný apartmán s výhledem na hory v Unterach am Attersee

Pohodlný apartmán s výhledem na hory v Unterach am Attersee

Pohodlný apartmán s výhledem na hory nedaleko hranic   Objevte kouzlo apartmánu Ferienwohnung Seestern-Mondsee, prostorného apartmánu o rozloze 60 m², který se nachází v Unterach am Attersee. Toto ubytování nabízí dobře vybavený kuchyňský kout, vlastní koupelnu a...

Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém Rakousku

Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém Rakousku

Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém RakouskuV ledovcovém středisku Dachstein najdete velkolepou atrakci – visutý most Hängebrücke – který je zároveň tím vůbec nejvyšším v celém malebném Rakousku. Most je zavěšený mezi skalami, je dlouhý 100 metrů a...