Nezapomenutelné zážitky z cest po Rakousku: Jezera, hory a historická města

Rakousko je zemí, která nabízí cestovatelům neobyčejně pestrou paletu zážitků. Od majestátních Alp přes křišťálově čistá jezera až po historická města plná kultury – tato země má co nabídnout každému návštěvníkovi. Pojďme se společně vydat na cestu a objevit to nejlepší, co Rakousko nabízí.

Kouzlo rakouských jezer

Rakousko je proslulé svými nádhernými jezery, která jsou ideální pro letní dovolenou. Jezero Attersee je největším jezerem v regionu Salzkammergut a nabízí řadu aktivit od plavání až po windsurfing. Nedaleko najdete také jezero Traunsee, které okouzluje návštěvníky svou tyrkysovou vodou a malebnými horskými kulisami.

Pro ty, kteří hledají romantickou atmosféru, je ideální volbou jezero Wolfgangsee. Toto jezero je obklopeno malebnými vesničkami a nabízí nádherné výhledy na okolní hory. Milovníci cyklistiky ocení cyklostezku kolem jezera Wolfgangsee, která vás provede nejkrásnějšími zákoutími oblasti.

Seebensee

Fascinující horské scenérie

Rakouské Alpy poskytují nekonečné možnosti pro milovníky hor a outdoorových aktivit. Dachstein je jedním z nejpopulárnějších horských cílů, kde můžete navštívit visutý most Dachstein, který je nejvyšším v celém Rakousku.

Pro nezapomenutelné výhledy se vydejte na vyhlídku 5 prstů, která nabízí dechberoucí panoramata Alp. Pokud hledáte méně náročný, ale stejně působivý zážitek, navštivte Ovčí horu Schafberg, odkud se vám naskytne úchvatný pohled na okolní jezera.

Historická města a kultura

Rakousko není jen o přírodních krásách. Salzburg, rodiště slavného Mozarta, je městem, které musíte navštívit. Projděte se po Starém městě Salzburgu a obdivujte jeho barokní architekturu. Nezapomeňte navštívit pevnost Hohensalzburg, která střeží město již po staletí.

Pro milovníky umění je povinnou zastávkou Mozartův rodný dům, kde se můžete ponořit do života a díla tohoto geniálního skladatele. A pokud máte rádi zahrady, nesmíte vynechat návštěvu zámku Mirabell, jehož zahrady patří k nejkrásnějším v Evropě.

    SALZBURG

    Gastronomické zážitky

    Žádná cesta do Rakouska by nebyla úplná bez ochutnávky místní kuchyně. Tradiční rakouská kuchyně nabízí řadu specialit, které musíte ochutnat. Od světoznámého vídeňského řízku až po lahodný Sacher dort – vaše chuťové pohárky si přijdou na své.

    Praktické tipy pro cestovatele

    Před cestou do Rakouska nezapomeňte na dálniční známku, která je povinná pro jízdu po rakouských dálnicích. Pokud plánujete cestovat s rodinou, přečtěte si naše tipy jak vybrat ideální auto na rodinné cesty.

    Pro ty, kteří chtějí zažít Rakousko z jiné perspektivy, doporučujeme vydat se po cestě Gustava Klimta nebo navštívit Hangar 7 v Salzburgu, který kombinuje umění, technologii a gastronomii.

    Rakousko je země, která má co nabídnout v každém ročním období. Ať už hledáte aktivní dovolenou v přírodě, kulturní zážitky nebo jen klidnou relaxaci u jezera, v Rakousku najdete to pravé místo pro vaši dovolenou. Tak neváhejte a vydejte se objevovat krásy této alpské země!

    Image by Joe from Pixabay

    Hledáte ubytování  v této oblasti? Nejlepší nabídky najdete pod tímto tlačítkem >>

    Schladming a největší průvod krampusů ve Štýrsku!

    Schladming a největší průvod krampusů ve Štýrsku!

    Schladming a největší průvod krampusů ve Štýrsku! Nenechte si ujít největší průvod krampusů ve Štýrsku! Originální masky, nespočet čertů, jedinečná předvánoční atmosféra, hudba a nezapomenutelný zážitek. Tak lze charakterizovat průvod krampusů v rakouském městě...

    Pohodlný apartmán s výhledem na hory v Unterach am Attersee

    Pohodlný apartmán s výhledem na hory v Unterach am Attersee

    Pohodlný apartmán s výhledem na hory nedaleko hranic   Objevte kouzlo apartmánu Ferienwohnung Seestern-Mondsee, prostorného apartmánu o rozloze 60 m², který se nachází v Unterach am Attersee. Toto ubytování nabízí dobře vybavený kuchyňský kout, vlastní koupelnu a...

    Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém Rakousku

    Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém Rakousku

    Visutý most Dachstein jako ten vůbec nejvyšší v celém RakouskuV ledovcovém středisku Dachstein najdete velkolepou atrakci – visutý most Hängebrücke – který je zároveň tím vůbec nejvyšším v celém malebném Rakousku. Most je zavěšený mezi skalami, je dlouhý 100 metrů a...